Pro 4 osoby si připravíme – sklenici (425 ml) broskví., ½ ananasu (400 g)., jablko., banán., karambolu., růžový grapefruit., pomeranč., 5 lžic javorového sirupu., 200 ml smetany ke šlehání., balíček vanilkového cukru., ½ lžičky skořice., najemno strouhanou čokoládu na posypání.,
Broskve necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Ananas po vyříznutí tvrdého středu oloupeme a nakrájíme na kousky. Jablko rozpůlíme, odstraníme jádřinec, banán oloupeme, karambolu omyjme a vše nakrájíme na plátky. Grapefruit i pomeranč oloupeme, z jednotlivých dílků vykrájíme dužinu a šťávu zachytíme. Všechny druhy ovoce vložíme do mísy. Smícháme javorový sirup, pomerančovou i grapefruitovou šťávu, ovoce touto směsí přelijeme a necháme přibližně 30 minut rozležet. Smetanu ušleháme dotuha a všleháme vanilkový cukr i skořici. Šlehačku dáme do misky, posypeme ji strouhanou čokoládou a podáváme k ovocnému salátu.
Doba přípravy zhruba 35 minut (bez doby čekání)., porce přibližně 1640 kJ / 390 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat