22. srpna 2016

Pomerančové řezy s čokoládou

Na 24 kousků si připravíme – pomeranč., 250 g másla nebo rostlinného tuku., 175 g cukru., sůl., 4 vejce., 100 ml mléka., 320 g polohrubé mouky., 3 lžičky prášku do pečiva., 150 g nahrubo posekané hořké čokolády., 2250 g moučkového cukru., 8 plátků kandovaného pomeranče., tuk na plech.,
Pomeranč omyjeme, osušíme a kůru nastrouháme. Tuk, cukr a sůl utřeme do pěny. Postupně přidáme vejce, pomerančovou kůru a mléko. Mouku smíchanou s práškem do pečiva zapracujeme do těsta. Nakonec opatrně vmícháme kousky čokolády. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) asi 15 minut necháme vychladnout. Polovinu pomeranče vymačkáme. Z moučkového cukru a 3 lžic pomerančové šťávy utřeme hustou polevu. Vychladlý korpus rozkrájíme na přibližně 24 kousků, které ozdobíme polevou. Kandované plátky pomeranče rozkrájíme na šestinky a každý řez ozdobíme 2 kousky pomeranče. Dáme do chladničky ztuhnout.
Doba přípravy přibližně 45 minut (bez doby čekání), kousek zhruba 1050 kJ / 250 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat