25. června 2012

Ořechový dort v remosce

100 g jemné krupice, 100 g pomletých vlašských ořechů,200 g práškového (popř. hnědého) cukru, 6 vajec, špetka soli,máslo a mouka na vymazání a vysypání mísy
čokoládová poleva: 200 g hořké čokolády, 10 g másla
Cukr utřeme se 6 žloutky do pěny. Pak přidáváme střídavě krupici s ušlehanými bílky, ořechy a špetku soli. Hlubokou mísu remosky vyložíme alobalem, který na dně i po stranách vymažeme máslem a vysypeme moukou (použijeme-li papír na pečení, není třeba jej vymazat ani vysypat moukou), přikryjeme rozehřátým víkem a pečeme asi 45 minut. Zda je dort propečený, vyzkoušíme dřevěnou špejlí, kterou vpíchneme doprostřed, kde remoska nejméně peče.Vychladlý dort můžeme podélně rozříznout a potřít krémem nebo zavařeninou. Pak obě půlky opět spojíme. Po povrchu i po stranách potřeme dort čokoládovou polevou podle uvedeného následujícího receptu. Dort můžeme též jednoduše ozdobit i ušlehanou šlehačkou.
Čokoládová poleva: Nalámanou čokoládu vložíme do menší teflonové nádoby, kterou vložíme do rozehřáté remosky a necháme změknout. Přidáme máslo a dobře umícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat