18. června 2012

Kapr na kysaném zelí

4 porce kapra (po 150 g),  sklenice (asi 400 g) konzervovaného zelí, 600 g brambor,  velká cibule,  citron, lžička mletého kmínu, lžička mleté sladké papriky,  lžíce oleje, sůl
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a vychladlou smícháme s oloupanými bramborami nakrájenými na tenká kolečka a scezeným zelím. Směs dáme do hluboké mísy remosky, na ni poklademe porce kapra, které předem pokapeme citronem, osolíme, opepříme, posypeme mletou sladkou paprikou, ochutíme kmínem a pečeme asi 45 minut. Poznámka: Musíme si dát pozor,abychom v hliníkové remosce nepřipravovali kyselá jídla, jako je například právě zelí. Buď jídlo zhotovíme v teflonové remosce nebo v teflonové menší zapékací míse, kterou vložíme do hliníkové remosky.

Žádné komentáře:

Okomentovat