těsto : 2 vejce, 80 g cukru, špetka soli, vanilkový
cukr, 60 g polohrubé mouky, 40 g maizeny, lžička prášku do pečiva
krém : želatina, 100 g máku, 100 ml mléka, 150
g práškového cukru, 2 limetky, 500 g jemného tvarohu, 400 g šlehačkové smetany,
500 g malin (může být i kompot a můžete použít i jahody), 125 g rybízové šťávy
Vejce vyšleháme se 2 lžícemi vody, cukrem,
solí a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku s práškem a maizenou, upečeme v
dortové formě. V mléce svaříme mák (nemlít!) a 100 g cukru, odstavíme a
rozpustíme v něm nabobtnanou želatinu. Vmícháme tvaroh rozmíchaný s limetkovou
šťávou a vyšlehanou smetanu. Dobře promícháme a nalejeme na korpus s prstencem.
Dáme do chladničky.
Na polevu rozmixujeme 400 g malin s rybízovou
šťávou, vmícháme trochu nabobtnané želatiny a vlijeme na dort. Opět dáme do
chladničky. Zbylé maliny použijeme na ozdobu.
Žádné komentáře:
Okomentovat