250 g mražených mušlí, 600 g pórku, 100 g mraženého hrášku, 50 g nastrouhaného ementálu nebo jiného tvrdého sýra,2 lžíce citronové štávy, 250 ml bešamelové omáčky ,hrst petrželky, 20 g másla, lžíce oleje, sůl, pepř
Omytý pórek pokrájíme na kolečka a dáme do hluboké mísy remosky podusit na másle a na lžíci oleje. Přidáme pak polorozmraženémušle, mražený hrášek a zalijeme připraveným bešamelem smíchaným s nastrouhaným ementálem a polovičním množstvím nasekané petrželky. Je-li třeba, osolíme, opepříme a nepatrně okyselíme. Zapečeme asi na 20 minut, či dokud povrch nezačne zlátnout.Podáváme s různě upravenými bramborami nebo čerstvým pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat