25. června 2012

Tvarohový koláč v remosce

250 g hladké mouky, 150 g másla, 70 g práškového (popř. hnědého) cukru,  vejce, nastrouhaná kůra z citronu, 0,5 prášku do pečiva, máslo a mouka na vymazání a vysypání mísy
náplň: 500 g měkkého tvarohu, 120 g práškového cukru, vejce,pudinkový vanilkový prášek, 100 g rozinek, 250 ml mléka,100 ml oleje 100 g oloupaných a nastrouhaných mandlí nebo lískových oříšků či vlašských ořechů na posypání

Z mouky, cukru, vejce, přimíchané nastrouhané citronové kůry a prášku do pečiva vypracujeme na pomoučeném vále těsto, které vyválíme na tenký kruhovitý plát a pomocí válečku vložíme do vymazané a moukou vysypané nízké mísy remosky. Okraj necháme o něco vyšší. Pak z uvedených surovin umixujeme nebo utřeme dohladka náplň, kterou nalijeme na těsto, posypeme nastrouhanými mandlemi, popřípadě oříšky, remosku zakryjeme a pečeme asi 35-40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat