12. června 2012

Makový jablečník


1 kg jablek, 550 g práškového cukru, 6 vajec, 2 dl oleje, 2 dl vody, 300 g polohrubé mouky, 150 g mletého máku (já nemelu), 0,5 balíčku prášku do pečiva, čokoládová poleva 
 
Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva. Nakonec zapracujeme sníh z bílků. V misce vymícháme mák, 150 g cukru a asi 1/3 těsta. Podušená jablka rovnoměrně rozložíme na dno plechu vyloženého mastným papírem. Na jablka rozetřeme makové těsto a na to zbytek těsta. Pečeme na 175 °C cca 45 minut. Po vychladnutí vyklopíme a na jablka dáme čokoládovou polevu.

Žádné komentáře:

Okomentovat