0,5 balíčku piškotů, 0,5 balíčku kakaových piškotů, vanilkový pudink, 0,5 litru mléka, 2 kelímky zakysané smetany, menší plechovka ananasu, kelímek smetany ke šlehání, 4 lžíce cukru moučky, vanilkový cukr, trochu rumu, sáček světlé želatiny, ovoce na ozdobu
V 1/2 l mléka, do kterého přidáme
2 polévkové lžíce cukru a 1/2 balíčku vanilkového cukru, uvaříme vanilkový
pudink. Po vychladnutí do něj opatrně vmícháme rum podle chuti. Vychlazený
pudink vyšleháme mixerem. V další nádobě vyšleháme šlehačku a jemně do ní
vmícháme 2 lžíce cukru moučky, 1/2 balíčku vanilkového cukru a zakysanou
smetanu z obou kelímků. Pro lepší zatuhnutí přidáme do smetanového krému
želatinu připravenou podle návodu na obalu. Do formy o obsahu asi 1 litr
nalijeme polovinu vychlazeného pudinku, na který naskládáme střídavě vedle sebe
žluté a kakaové piškoty. Piškoty zalijeme polovinou smetanové hmoty, na kterou
poklademe kousky ananasu. Opět zalijeme smetanovou hmotou a na ni opět
naskládáme piškoty. Piškoty překryjeme zbylou polovinou pudinku. Formu
zakryjeme alobalem a necháme půl dne v chladničce tuhnout. Po vychlazení dezert
vyklopíme a ozdobíme ovocem (kiwi, maliny, hroznové víno, jablko, broskev,
pomeranč, mandarinky, banán nebo jiné podle chuti).
Žádné komentáře:
Okomentovat