Punčová roláda
4
vejce, 70 g cukru krupice, vanilkový cukr, 50 g polohrubé mouky
náplň: 150 g
pomletých piškotů, 1 dcl rumu, 30 g rozinek, 30 g mletých ořechů, 50 g moučkového
cukru, 40 g kandovaného ovoce, 1 dcl ovocné sťávy (z kompotu, nejlépe višňový,
třešňový nebo jahodový)
poleva: 160 g moučkového cukru, lžíce vařící vody, 3 lžíce rumu
Ze
všeho nejdřív uděláme náplň. Rozinky a kandované ovoce pokrájíme nadrobno a
všechno smícháme. Na plech dáme papír na pečení, pomastíme ho a vysypeme hrubou
moukou. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přimícháme zlehka mouku,
rozetřeme na plech a rychle upečeme (na 210°C asi 6 - 7 minut). Upečenou roládu ještě
na plechu potřeme náplní a hned srolujeme. Vychladlou potřeme polevou, kterou
připravíme důkladným promíchámím přesátého cukru s vařící vodou a rumem. Kdo
chce, může ji obarvit narůžovo potravinářskou barvou.
Žádné komentáře:
Okomentovat