9. června 2012

Kapučínová roláda

těsto: 6 vajec, 140 g cukru krupice, 80 g hladké mouky
dále: 100 g vanilmixu, 300 ml vody, 4 lžíce kapučína (prášek), 250 ml smetany ke šlehání, želatinový ztužovač, kakaový prášek

Bílky s cukrem ušleháme do husté pěny. Po jednom zašleháme žloutky a pak vešleháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dorůžova (180°C 7-10 minut). Po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.
Vanilmix smícháme se dvěma lžíceme kapučína, zalijeme vodou a krátce prošleháme. Necháme cca 10 minut ustát. Smetanu promícháme s dalšíme dvěma lžícemi kapučína a ušleháme dotuha. Smetanu s ustátým vanilmixem smícháme (podle chuti můžeme přisladit). Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku (ruční metličkou rychle šlehat půl minuty se 100 ml vody). Vmícháme do něj 2 lžíce kapučínové hmoty, pak smícháme se zbytkem, můžem krátce prošlehat elektrickým šlehačem. Větší část hmoty rozetřeme na piškotový plát a opatrně srolujeme. Nemačkat, náplň je měkká, vytekla by. Dáme do ledničky ztuhnout. Zbytek náplně do ledničky ne - ztuhnul by tam. Asi po hodině roládu z ledničky vyjmeme a potřeme i zvenku zbytkem náplně. Vrátíme do ledničky na další hodinu, lépe déle. Před podáváním můžeme roládu poprášit kakovým práškem, případně libovolně dozdobit (použila jsem šlehačku v prášku a čokoládové ozdoby).

Žádné komentáře:

Okomentovat