20. června 2012

Zapečené morské plody

500 g mražených mořských plodů, 150 g žampionů, cibule, 100 ml bílého vína, 250 ml bešamelové omáčky ,50 g tvrdého strouhaného sýra, stroužek česneku, hrst petrželky,2 lžíce oleje, sůl, pepř
Cibuli s nasekaným česnekem a petrželkou zpěníme v nízké remoskové míse na oleji, přidáme mražené mořské plody a za občasného míchání podusíme. Pak mořskou směs mírně osolíme, nepatrně opepříme, vmícháme očištěné a pokrájené žampiony a podlijeme vínem. Když se alkohol vydusí, zalijeme celou směs připraveným bešamelem smíchaným s nastrouhaným sýrem a necháme zapékat,dokud povrch nezačne růžovět. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat