2
balíčky piškotů, 0,5 kg tvarohu, 4 dl mléka, 2 vejce, kostka tuku (máslo,Perla), 2 balíčky
vanilkového cukru, 2 dl cukru moučky, 4 lžíce rumu, 10 g světlé želatiny
(vrchovatá polévková lžíce), lžíce kakaa, ovoce (jahody, ananas, meruňky,
broskve), šlehačka na ozdobu
Želatinu namočíme na noc do 2 dl mléka. Druhý den přidáme 2 dl horkého
mléka a želatinu rozmícháme v mixéru. Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, vejce
a střídavě po lžičkách tvaroh a změklý tuk. Vše dobře vyšleháme. Tvarohový krém
rozdělíme na tři části. Větší dortovou formu vyložíme mikroténovou fólií. Na
dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty a zalijeme prvním dílem tvarohového
krému. Navrch rozložíme ovoce a zalijeme druhým dílem krému. Opět položíme
vrstvu piškotů a ovoce a zalijeme zbytkem krému, do kterého jsme jemně
zamíchali kakao. Takto připravený dort dáme do chladničky. Po vychlazení
ozdobíme šlehačkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat