10. června 2012

Pařížský dort

balíček piškotů, balíček kakaa (125 g), 4 dl vody, světlá želatina,  máslo (příp. rostlinný ztužený tuk), 150 g cukru moučky, 4 žloutky, šlehačka na ozdobu
Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou připravenou podle návodu na balíčku. Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme uležet do druhého dne. Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce.

Žádné komentáře:

Okomentovat