ovocná hmota: 40 dkg směsi černého a červeného
rybízu, angreštu a vypeckovaných višní, 200 ml vody, 15 dkg cukru, vanilkový cukr
- vše rozvařit a zahustit vanilkovým pudinkem, můžeme přidat 2 plátky želatiny,
nebo část želatiny z tvarohové hmoty, aby byla hmota soudržnější)
tvarohová hmota: 50
dkg měkkého tvarohu, 1 ušlehaná šlehačka, vanilkový cukr, 10 dkg cukru
-sešlehat dohromady a přidat sáček v troše mléka rozpuštěné sypké želatiny (20 g )
Bábovkovou formu vyložit potravinářskou folií,
nalít prochladlou ovocnou hmotu, na ni cukrářské piškoty, 1/2 tvarohové hmoty,
opět piškoty a navrch zbylou tvarohovou hmotu. Důkladně vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat