9. června 2012

Kokosová roláda s medem


těsto: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky,  lžíce oleje
krém: 250 g másla, 5 lžic tekutého medu, 2 lžíce rumu, 100 g strouhaného kokosu
dále: kokos na obalení

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vařečkou vmícháme mouku a olej. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme 8 minut při 200°C. Horký plát těsta vyklopíme na kus papíru na pečení, papír na kterém se pekl sloupneme, položíme zpátky a plát těsta s oběma papíry srolujeme. Necháme vychladnout. Studenou roládu rozmotáme, natřeme krémem a znovu srolujeme. Zbytkem krému potřeme i zvenku a obalíme kokosem. Dáme ztuhnout do ledničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat