8. června 2012

Pařížské řezy s pudinkovou šlehačkou

velké vejce, 0,5 hrnku cukru krupice, 1/4 hrnku oleje, 0,5 hrnku mléka,  hrnek polohrubé mouky,  vrchovatá lžíce kakaa, 0,5 prášku do pečiva
Ušlehat a upéct ve vymazané dortové formě, po vychladnutí proříznout.
Pudinková šlehačka : 1/2 šlehačky, 1/2 Smetafixu (ztužovač), 1/2 instantního vanilkového pudinku Olé (dr. Oetker), 100 ml mléka
Vše ušlehat do hustého krému, kterým promažeme korpus.
Pařížský krém : Den předem svařit 1 šlehačku a 1 ledové kaštany (nebo 1 šlehačku+ 40 g kakaa+40 g cukru krupice+ 2 vanilkové cukry). Přes noc vychladit v lednici. Poté ušlehat a použít buď v této formě nebo opatrně zašlehat do 100 g másla – podle chuti případně dosladit a ochutit rumem.
Pařížský krém natřít na promazaný dort a ozdobit polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat