8. června 2012

Pudinkové řezy z kynutého těsta

200 ml mléka,100 g rozpuštěného másla,2 vejce,100 g cukru,500 g polohrubé mouky,špetka soli,sušené droždí - množství dle údajů na sáčku,špetka prášku do pečiva (prdopeč),vanilkový cukr
náplň : 1 l mléka,2,5 sáčku vanilkového pudinku,2 sáčky vanilkového cukru,80 g cukru
poleva (není nutná):bal, čokoládové polevy


Do pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, přidáme sypké a zapneme program na zadělávání těsta. Po ukončení programu rozdělíme těsto v poměru 2:1.Z větší části těsta vyválíme placku, vložíme na pečícím papírem vyložený plech. Navrstvíme vlahý pudink (když ztuhne úplně, špatně se nanáší, ale horký by být neměl).Ze zbylého těsta vyválíme další placku a pomocí válečku přeneseme na plech - na pudinkovou vrstvu. Pečeme při 170 st.C asi 35 až 40 min.Po vychladnutí buď polijeme polevou připravenou dle návodu na sáčku nebo polevou dle vlastní zkušenosti.Pokud nechceme být přeslazení, stačí pocukrovat.
Doporučení: Do pudinku na koláči můžeme přidat libovolné čerstvé ovoce a pak připravovat dle postupu. Nabízí se čerstvé jahody, borůvky...

Žádné komentáře:

Okomentovat