25. června 2012

Koláč se zavařeným ovocem

100 g hladké mouky, 100 g bramborové moučky, 200 g práškového (popř. hnědého) cukru, asi 400 g zavařeného ovoce (nejlépe broskve, meruňky, jahody),4 žloutky, 2 vejce, 200 g másla, špetka soli, máslo a mouka na vymazání a vysypání mísy, vanilkový cukr na posypání
Měkké máslo utřeme s cukrem do pěny, pak přidáváme postupně jeden žloutek po druhém a dál důkladně promícháváme. Poté přidáme vejce jedno po druhém, špetku soli a nakonec hladkou mouku promíchanou s bramborovou moučkou. Těsto dáme do máslem vymazané a moukou vysypané hluboké mísy remosky, kterou předem rozehřejeme. Na těsto poklademe okapané zavařené ovoce,které pokrájíme na co nejmenší kousky, aby se nám nepropadaly během pečení na dno. Ovoce do těsta nezatlačujeme, jen volně položíme a rovnoměrně rozložíme. Pečeme asi 50 minut. Dřevěnou špejlí vyzkoušíme, zdaje koláč propečený. Koláč necháme trochu vychladnout a pak jej teprve vyklopíme a pocukrujeme vanilkovým
cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat