150 g cukety, 100 g práškového (popř. hnědého) cukru,sáček vanilkového cukru, 2 lžíce oleje, 200 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, hrst oloupaných nasekaných vlašských ořechů
citronová poleva: 100 g práškového cukru, bílek, 0,5 citronu
Cuketu oloupeme, nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami.Oloupané ořechy nasekáme nahrubo a přidáme do těsta pro zlepšení chuti. Čistýma, mokrýma rukama vypracujeme těsto, které dáme do nízké mísy remosky s pečicím papírem a pomocí gumové špachtle je rozprostřeme po celém dnu remosky, zakryjeme víkem a upečeme dorůžova. Zda je moučník hotový, zjistíme pomocí dřevěné špejle, až se těsto nebude na špejli lepit. Mezitím si připravíme citronovou polevu z cukru, bílku, vymačkané štávy z půlky citronu a šleháme tak dlouho, až získáme hustou a hladkou polevu. Teplý moučník potřeme polevou a po vychladnutí pokrájíme na porce.
Žádné komentáře:
Okomentovat