12. června 2012

Bábovka s vůní perníku


200 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 100 g hladké mouky, 100 ml oleje, vanilkový cukr, 150 ml mléka (teplého), sníh ze 4 bílků, kypřící prášek do perníku, lžička kakaa, kůra z jednoho citronu

Olej smícháme s cukrem, přiléváme mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nastrouhanou kůru z citronu a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Část těsta smícháme s kakaem a střídavě vlijeme obě těsta do vymazané tukem a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180°C) asi 30-40 minut. Po upečení vyklopíme bábovku z formy a pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat