12. června 2012

Margot řezy

těsto: 300 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 3 vejce, 150 g cukr krupice, 1 dcl oleje, 2 dcl mléka
pudinková náplň: 0,5 l mléka, čokoládový pudink, 1-2 lžíce cukru, lžíce kakaa
poleva: 2 kysané smetany (400 g), vanilkový cukr, čokoláda Margot /nastrouhat /
V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, dále do této hmoty zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Stejnoměrně rozprostřeme a na povrch nalijeme cik cak teplý pudink (pěkně z výšky, aby protekl těstem) a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Ještě na teplou buchtu natřeme kysanou smetanou prošlehanou s vanilkovým cukrem a povrch posypeme strouhanou Margot čokoládou (před strouháním dejte chvilku na mrazák). Hotovou buchtu dejte do chladu proležet. Nejlepší je druhý den, pokud vydrží.

Žádné komentáře:

Okomentovat