těsto: 300 g polohrubé mouky, prášek do
pečiva, 3 vejce, 150 g cukr krupice, 1 dcl oleje, 2 dcl mléka
pudinková náplň: 0,5 l mléka, čokoládový
pudink, 1-2 lžíce cukru, lžíce kakaa
poleva: 2 kysané smetany (400 g), vanilkový
cukr, čokoláda Margot /nastrouhat /
V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé
pěny a postupně zašleháme olej, dále do této hmoty zašleháváme střídavě mouku
smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec lehce
vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný
plech s vyšším okrajem. Stejnoměrně rozprostřeme a na povrch nalijeme cik cak
teplý pudink (pěkně z výšky, aby protekl těstem) a pečeme v předehřáté troubě
asi 30 minut. Ještě na teplou buchtu natřeme kysanou smetanou prošlehanou s
vanilkovým cukrem a povrch posypeme strouhanou Margot čokoládou (před
strouháním dejte chvilku na mrazák). Hotovou buchtu dejte do chladu proležet.
Nejlepší je druhý den, pokud vydrží.
Žádné komentáře:
Okomentovat