500 g hladké mouky, 200 g tuku (Hera nebo
máslo), 200 g práškového cukru, 2 vejce, 4 lžíce mléka, 1,5 prášku do pečiva,
vanilinový cukr, kakao
náplň : jablka (přibližně 8), 3 lžíce
krystalu, vanilinový cukr, rozinky
poleva : 80 g másla, 150 g práškového cukru, 3
lžíce kakaa, 3 lžíce rumu
Z ingrediencí uděláme těsto podobné lineckému, rozdělíme na dvě části
a jednu část obarvíme kakaem. Tmavé těsto vyválíme na tenkou placku a pomocí
válečku ji přeneseme na vymazaný a vysypaný pekáč. Jablka okrájíme, zbavíme
jadřinců a nahrubo nastrouháme na kakaovou placku. Posypeme cukrem, vanilinovým
cukrem a rozinkami. Vyválíme světlé těsto a jablka jím přikryjeme. Vidličkou
propícháme na několika místech. Pečeme v mírné troubě (150 °C) do světle hněda.
Na ještě teplé řezy nalijeme polevu smíchanou z rozpuštěného másla, cukru,
kakaa a rumu. Vychladlé nakrájíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat