25. června 2012

Jablkový dort s ořechy

lžíce hrubé mouky, 3 lžíce jemné krupice, 150 g práškového (popř. hnědého) cukru, 150 g oloupaných strouhaných jablek, 100 g pomletých ořechů (nebo mandlí), 4 vejce, lžíce kakaa, trochu citronové kůry, špetka soli, máslo a mouka na vymazání a vysypání mísy
Cukr utřeme se žloutky do pěny. Přidáme jablka, kakao, krupici a mouku a těsto necháme 30 minut odpočinout. Potom vmícháme ořechy, důkladně omytou, nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli a nakonec tuhý sníh z bílků. Směs nalijeme do hluboké vymazané a vysypané mísy předem rozehřáté remosky a pečeme asi 40 minut. Dřevěnou špejlí zjistíme, zda je dort upečený. Vychladlý dort můžeme podávat ozdobený ušlehanou šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat