12. června 2012

Bábovka s jablíčky a skořicí


180 g cukru krystal, 180 g polohrubé mouky, 3 vejce, 6 lžic mléka, 4 lžíce oleje, lžička skořice, 2 velká jablka, 0,5 prášku do pečiva

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku skořice a zašleháme. Dále přidáme olej a mléko a vše vyšleháme. Postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh z bílků. Úplně nakonec přidáme oloupaná na malé kostičky nakrájená jablka. Těsto vlijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme necelou hodinu, nejdříve na silno a asi za 20 minut na slabý stupeň.

Žádné komentáře:

Okomentovat