těsto : 250 g másla, 3 vejce, 300 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 1 lžicka sody, 100 ml mléka,
3 lžíce medu
krém : 500 ml mléka, 6 lžic krupice, 2 lžíce krupicového cukru, 200 g másla, pul plechovky salka
dále: 100 g mletých orechu, rum
V hrnci rozpustíme máslo, pridáme med, cukr, mouku smíchanou se sodou a mléko.Promícháme, porád zahríváme na plotýnce. Nakonec pridáme celá vejce, dukladne promícháme jen co se spojí s ostatním, hmota by mela být mírne teplá. Testo (je tekuté) rozdelíme na tri plechy vyložené papírem na pecení, rozetreme natenko a postupne upeceme do zezlátnutí (cca 8-10 minut pri 200°C). Vychladlé pláty poskládáme na sebe a okraje zarízneme. Odkrojky rozdrobíme a smícháme s orechy. Jeden plát pokapeme rumem, potreme tretinou krému, priložíme druhý plát a lehce primáckneme. Postup opakujeme, koncíme vrstvou krému, který huste posypeme smesí rozdrobených odkrojku s orechy.
Krém: Z mléka, cukru a krupice uvaríme hustou kaši a necháme vychladnout. Do vlažné po kouskách vešleháme zmeklé máslo a salko. Necháme uležet 1-3 dny, pak krájíme na rezy.
Žádné komentáře:
Okomentovat