400 g vařeného rybího masa, 2 brambory, (celozrnná) houska, 100 ml mléka, vejce, 2 lžíce nasekané petrželové natě, 4 lžíce tvrdého strouhaného sýra, strouhanka na obalení, olej podle potřeby, sůl, pepř
Rybí maso umeleme. Brambory uvaříme i se slupkou doměkka. Poté je oloupeme, rozmačkáme vidličkou na kaši a přimícháme k nim pomleté rybí maso, nasekanou petrželku, rozdrobenou housku omočenou předem v mléce, strouhaný sýr, rozšlehané vejce,sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na předem rozpáleném oleji v nízké remoskové míse dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší či jinak upravenými bramborami a podle chuti s kečupem, tatarskou omáčkou nebo jinou ochucenou omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat