18. června 2012

Zapečené rybí závitky

600 g rybího filé, 8 velkých listů čínského zelí nebo kapusty, cibule, lžička zázvoru, citron, špetka strouhaného muškátového oříšku, vejce, 200 ml smetany, 2 lžíce strouhaného ementálu, olej na vymazání mísy, sůl
V osolené vodě s citronovou šťávou uvaříme filé a vychlazené umeleme s pokrájenou cibulí a zázvorem. 8 největších listů z čínského zelí nebo kapusty omyjeme a spaříme velice krátce v malém množství vody. Pak je opatrně rozprostřeme na čisté utěrce a necháme oschnout. Rybí směs rozdělíme na 8 částí a poklademe je na jednotlivé listy, které stočíme a uložíme do vymazané hluboké remoskové mísy. Vejce rozšleháme se smetanou, sýrem a muškátovým oříškem, touto směsí závitky zalijeme a pečeme, dokud povrch nezačne růžovět.

Žádné komentáře:

Okomentovat