balíček
dětských piškotů (140 g)
100
ml silné kávy, lžíce rumu
krém: 250 ml smetany ke šlehání, ztužovač šlehačky, 300 g lučiny nebo
žervé, 3-4 lžíce moučkového cukru
na
ozdobení: nastrouhaná čokoláda
Ztužovač rozmícháme ve smetaně a tu pak ušleháme do pevné hmoty Lučinu
(žervé) utřeme s cukrem a zjemníme ušlehanou šlehačkou. Piškoty namočíme do
kávy smíchané s rumem a vyložíme jimi dno i stěny rozvírací dortové formy.
Vrstvu piškotů pokryjeme části krému, ten překryjeme vrstvou piškotů namočených
v kávě, potřeme zbylým krémem. Dort posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme do
chladničky ztuhnout a rozležet. Mokka dort můžeme podávat se šlehačkou a
ovocem.
Žádné komentáře:
Okomentovat