10. června 2012

Nepečený mokka dort


balíček dětských piškotů (140 g) 
100 ml silné kávy, lžíce rumu
krém: 250 ml smetany ke šlehání, ztužovač šlehačky, 300 g lučiny nebo žervé, 3-4 lžíce moučkového cukru
na ozdobení: nastrouhaná čokoláda

Ztužovač rozmícháme ve smetaně a tu pak ušleháme do pevné hmoty Lučinu (žervé) utřeme s cukrem a zjemníme ušlehanou šlehačkou. Piškoty namočíme do kávy smíchané s rumem a vyložíme jimi dno i stěny rozvírací dortové formy. Vrstvu piškotů pokryjeme části krému, ten překryjeme vrstvou piškotů namočených v kávě, potřeme zbylým krémem. Dort posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme do chladničky ztuhnout a rozležet. Mokka dort můžeme podávat se šlehačkou a ovocem.

Žádné komentáře:

Okomentovat