8
žloutků, 4 bílky, 100 g
cukru, 80 g
hrubé mouky, 20 g Solamylu, jahody, šlehačka ušlehaná se ztužovačem
Polovinu
cukru utřeme se žloutky do pěny, bílky ušleháme do tuhého sněhu a zašleháme
do nich druhou polovinu cukru a spojíme se žloutkovou pěnou. Přidáme mouku
smíchanou se Solamylem a celé lehce promícháme. Plech vyložíme pečícím
papírem, opatrně na něj rozetřeme těsto a pečeme cca 8-10 min. na 220 °C. Ihned po upečení
sundáme z plechu i s papírem a překlopíme horní stranou na vlhkou utěrku,
sloupneme papír a roládu i s utěrkou zarolujeme a necháme téměř vychladnout.
Pak znovu rozvineme, namažeme šlehačkou (ušlehanou se ztužovačem), poklademe
nadrobno krájenými jahodami a opatrně zavineme. Povrch potírám zbytkem
šlehačky a obložím plátky jahod. Poznámka: na náplň lze použít i jakýkoliv jiný krém,
stejně tak i jiné ovoce. Tato roláda se mi ještě nikdy při rolování nezlomila.
|
Žádné komentáře:
Okomentovat