25. června 2012

Rebarborový závin

balíček listového těsta, 800 g rebarbory, 150 g pískového cukru, 50 g rozinek, 50 g strouhanky, 1-2 lžičky mleté skořice, žloutek nebo bílek, vanilkový cukr na posypání
Rebarboru oloupeme, pokrájíme na 2 - 3 cm dlouhé špalíčky a ty ještě nakrájíme na tenké plátky. Na vále rozválíme těsto na dva co nejtenčí díly. Oba díly posypeme strouhankou a skořicí, poklademe rebarborou, posypeme cukrem, rozinkami (předem namočenými aspoň na 15 minut v trošce rumu nebo ve vodě, aby změkly), stočíme a přeneseme na vymazanou nízkou mísu remosky. Nevejdou-li se oba záviny vedle sebe, zatočíme je a poklademe je po obvodu remoskové mísy, anebo upečeme jeden po druhém. Záviny potřeme žloutkem nebo bílkem, zakryjeme předehřátým víkem a pečeme je dozlatova. Vychladlý závin posypeme vanilkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat