2 balíčky piškotů, ananasový kompot, 3 lžíce rumu, 80 g cukru, 3 žloutky, šlehačka, světlá želatina v sáčku
Šťávu z ananasového kompotu
smícháme s rumem. Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme alobalem.
Piškoty si rozdělíme na tři hromádky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a pak do
krému vmícháme polovinu dobře ušlehané šlehačky. Přidáme želatinu připravenou
podle návodu na balíčku. Na dno dortové formy dáme 1 vrstvu piškotů, které
pokapeme rumovou šťávou. Polovinou krému překryjeme piškoty a navrch položíme
polovinu ananasu. Postup zopakujeme - poslední vrstvu tvoří piškoty. Hotový
dort dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobíme zbylou
šlehačkou, případně kousky kiwi.
Žádné komentáře:
Okomentovat