4. června 2012

Plátky kapra liu

1 kg očištěného kapra (vykostěného, staženého), 2 stroužky česneku, 2 vejce, 2 lžíce škrobu, olej, 2 větší pórky, 1 dl dezertního vína, citrónová šťáva, glutasol, kopr, sůl.
Kapří maso nakrájíme na jemné plátky, promícháme s vejci, solí a polovinou škrobu. Pórek nakrájíme na kolečka. Z vína, cukru, glutasolu a citrónové šťávy si připravíme zálivku. Plátky kapra obaleného v těstíčku v oleji prudce opečeme a necháme na sítu okapat. Na oleji osmahneme plátky česneku, přidáme pórek, trochu kopru a směs krátce podusíme. Zahustíme připravenou zálivkou, vmícháme opečené plátky kapra, dosolíme a dochutíme citrónovou šťávou. Podobným způsobem můžeme upravit amura, sumce, tolstobika, candáta nebo jinou sladkovodní rybu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat