20. srpna 2016

Nadýchané mandlové laskonky

Na 30 kousků si připravíme – 125 ml šlehačky., 50 g mléčné čokolády., 50 g hořké čokolády., sáček (asi 10 g) instantníhocappuccina., 2 bílky., 150 g cukru., lžičku citronové šťávy., sáček vanilkového cukru., 150 g mletých mandlí., moučkový cukr a kakaový prášek na zdobení.,
Šlehačku a cappuccino necháme povařit. Přidáme oba druhy čokolády nalámané na kousky a necháme rozpustit. Hmotu dáme přes noc do chladu. Z bílků a citronové šťávy ušleháme tuhý sníh. Přidáme do něj cukr a vanilkový cukr. Nakonec opatrně vmícháme mleté mandle. Sněhové těsto naplníme do zdobicího sáčku a z něj širokou hubicí nastříkáme na plech pokrytý pečicím papírem asi 60 placiček o průměru 2,5 centimetru. Necháme je 3 hodiny na vzduchu schnout. Potom je vložíme do mírně předehřáté trouby (elektrický sporák 150° C., plyn stupeň 1) zvolna péct – či lépe řečeno sušit – asi 40 minut. Po upečení necháme ještě 10 minut ve vypnuté troubě dojít. Vychlazenou čokoládovou hmotu utřeme do krému a naplníme do zdobicího sáčku. Polovinu laskonek tímto krémem nastříkáme a překlopíme zbylými laskonkami. Nakonec vše posypeme moučkovým cukrem a kakaem.
Doba přípravy asi 1 ½ hodiny (bez doby čekání)., kousek má přibližně 460 kJ / 110 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat