7. srpna 2016

Dia bublanina s višněmi

lžíce rostlinného tuku., 120 g polohrubé mouky., 3 vejce., ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva., 50 – 60 g sorbitu., 300 g vypeckovaných višní., tuk na vymazání a hruba mouka na vysypání pekáčku
Změklý tuk utřeme se sorbitem do pěny a postupně vmícháme žlutky. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do žloutkové pěny současně s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetŘeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, poklademe odpeckovanými višněmi a v předehřáté troubě zvolna upečeme.
Tip – Místo višní lze použít i jiné druhy ovoce nebo jejich směs.
Méně sladké ovoce lze posypat drobenkou připravenou promnutím 100 g polohrubé mouky, 5é g tuku a asi 20 g sorbitu.

Žádné komentáře:

Okomentovat