19. srpna 2016

Kokosové rohlíčky

Na 55 kousků si připravíme: 150 g strouhaného kokosu., 280 g hladké mouky., 50 g mletých neloupaných mandlí., 70 g cukru., 3 sáčky vanilkového cukru., špetku soli., 2 žloutky., 200 g másla., 2 lžíce moučkového cukru., průsvitnou fólii., pečicí papír.,
Zhruba třetinu kokosové moučky jemně umeleme a vsypeme do vyšší mísy. Ke kokosu pak přidáme mouku, mandle, cukr, sáček vanilkového cukru, sůl, žloutky a máslo nakrájené na kousky. Pomocí elektrického nebo ručního hnětače těsto důkladně propracujeme. Potom mokrýma rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme přibližně hodinu v chladu odležet. Z těsta vytvoříme několik tenkých proužků, které nařežeme na stejně dlouhé kousky a z nich vytvarujeme rohlíčky. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) přibližně 10 minut – špičky rohlíčků by měly zhnědnout. Zbytek kokosové moučky, moučkový a zbylý vanilkový cukr smícháme dohromady. V této směsi ještě horké kousky opatrně obalujeme. Kokosové rohlíčky necháme vychladnout, nejlépe na kuchyňské mřížce.
Doba přípravy cca 1 ½ hodiny., kousek asi 290 kJ / 70 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat