18. srpna 2016

Ořechové hrudky

Na 20 kousků si připravíme: 100 g čokolády na vaření., lžíci mléka., 10 g másla., 125 g lískových oříšků
Do misky z varného skla rozlámeme na kousky čokoládu, přidáme máslo a teplé mléko a v mírně vyhřáté troubě (elektrický sporák 150° C., plyn stupeň 1) rozehřejeme. Jádra lískových oříšků opražíme na suché pánvi, zabalíme do utěrky a mnutím odstraníme slupky. Lískové oříšky umeleme nebo najemno nastrouháme a vmícháme do rozehřáté čokoládové hmoty. Vidličkou nebo lžičkou vykrajujeme stejně veliké hrudky, které rozložíme na pergamenový papír a necháme na chladném místě ztuhnout.
Doba přípravy asi 45 minut., kousek asi 330 kJ / 80 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat