20. srpna 2016

Perníkové srdce

Asi 12 kousků – 200 g másla., 150 g cukru., 4 vejce., 2 lžičky perníkového koření., 300 g hladké mouky., 2 lžičky jemně mleté kávy., balíček prášku do pečiva.,4 – 5 lžic mléka., 3 lžíce kdoulového želé., forma ve tvaru srdce., trocha tuku.,
Ozdoba – 200 g moučkového cukru., lžička jemně mleté kávy., čokoládová moka zrna., sekané pistácie.,
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně střídavě s mlékem vmícháváme vejce a perníkové koření s moukou, mletou kávou a práškem do pečiva. Předehřejeme troubu na 180° C. Těstem naplníme vymaštěnou formu a pečeme 50 – 60 minut. Vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Pak srdce vodorovně rozřízneme. Kdoulové želé ohřejeme a utřeme dohladka. Potřeme jím spodní díl, vrchní na něj přiložíme. Na polevu rozpustíme ve 4 – 5 lžicích horké vody moučkový cukr a mletou kávu. Polevou celé srdce potřeme. Na teplou polevu přitiskneme moka zrna a sekané pistácie a necháme zaschnout.
Příprava cca 30 minut., pečení cca 60 minut., kousek asi 340 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat