20. srpna 2016

Tvarohová štóla s rozinkami

Asi na 20 kousků – 500 g polohrubé mouky., balíček prášku do pečiva., 200 g cukru., balíček vanilkového cukru., špetka soli., na špičku nože muškátu., skořice, kardamomu., 250 g másla., 2 vejce., 250 g tvarohu., 200 g rozinek., 150 g strouhaných mandlí., po 50 g oranžátu a citronátu., 2 lžíce rumu., moučkový cukr.,
V míse promícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr, sůl, strouhaný muškátový oříšek, skořici a kardamom. Uhněteme do hladkého těsta s 200 g másla, vejci a tvarohem. Zapracujeme rozinky a mandle. Přidáme jemně pokrájený oranžát a citronát a rum. Přikryté těsto necháme kynout asi 60 minut. Předehřejeme troubu na 170° C. Na pomoučeném pracovní ploše vyválíme těsto do velkého obdélníku a zabalíme je do štóly. Pečeme dozlatova nejméně 50 minut. V malém hrnečku rozpustíme 50 g másla. Ještě teplou štólu potřeme a hustě poprášíme moučkovým cukrem.
Příprava cca 75 minut (bez kynutí)., vánočka asi 4000 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat