7. srpna 2016

Rychlý jablečný dort s hroznovým vínem

1 sáček piškotů, 4 jablka, 300 g hroznového vína, 2 sáčky pudinku s vanilkovou příchutí, 2 dl punče nebo malinového sirupu, 4 lžíce cukru, hrst sladkého popcornu, šťáva z 1 citrónu.
Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií a dno pokryjeme piškoty, které pokapeme punčem (pro děti sirupem). Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, zalijeme citrónovou šťávou a 7,5 dl vody, osladíme je a přivedeme k varu. Pudinkové prášky rozmícháme ve 2,5 dl vody, přilijeme je k jablkům a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty. Pudink nalijeme na piškoty, poklademe kuličkami vína a po ztuhnutí ho ozdobíme popcornem, případně i ovocem nebo tradiční šlehačkou. 


Žádné komentáře:

Okomentovat