7. srpna 2016

Kachní prsa na houbách

Pro 4 osoby si připravíme – 4 kachní prsa (přibližně po 250 g)., 2 lžíce oleje., sůl., pepř., sklenici (580 ml) hub (nejlépe lišek)., 2 cibule., 4 menší kyselá jablka., 2 – 3 snítky šalvěje., brusinkový kompot (zhruba 100 ml)., 1 – 2 lžíce citronové šťávy., ¼ l mléka., ½ l vody., sáček bramborové kaše v prášku (4 porce na ¾ l tekutiny).,
Kachní prsa zbavíme tuku, omyjeme a osušíme. Na pánvi zahřejeme olej. Maso po obou stranách zprudka opečeme. Osolíme a opepříme. Pak zmírníme teplotu a dále pečeme 15 – 20 minut. Houb necháme dobře okapat. Cibule oloupeme a nesekáme. Jablka omyjme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na špalíčky. Šalvěj opereme, osušíme a nasekáme najemno. Houby a cibuli vložíme na posledních 5 minut k masu. Na závěr přidáme jablka, šalvěj a brusinky a už jen prohřejeme. Ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou. Kaši v prášku připravíme podle návodu. Zpravidla tak, že svaříme ½ l vody s lžičkou soli. Přidáme mléko a kaši v prášku. Necháme odstát a pak promícháme.
Doba přípravy asi 60 minut., porce 3780 kJ / 900 kcal.


Žádné komentáře:

Okomentovat