8. srpna 2016

Slavností šunková mísa

130 g žampiónových plátků, 230 g chřestu z konzervy, 4 vejce, 4 rajčata, sůl, pepř, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 rozetřený stroužek česneku, 3 lžíce oleje, 1 lžíce zelené petrželky, 150 g sýra Gouda, 100 g salátových okurek, 1 svazek ředkviček, 50 g majonézy, 1/8 l smetany, kari koření, 8 plátků šunky
Žampióny a chřest necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, rozkrojím napůl. Z rajčat odřízneme vršek a vnitřek vydlabeme, osolíme a opepříme. Z citrónové šťávy, trošky soli a pepře, česneku oleje a zelené petrželky si připravíme marinádu. Do ní vmícháme žampióny. Sír, okurku a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a smícháme s majonézou a smetanou. Osolíme a okořeníme. Touto směsí plníme rajčata. Naaranžujeme vše střídavě na mísu, přidáme šunku a můžeme servírovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat