8. srpna 2016

Jehněčí kýta v rybízové omáčce

1,2 kg jehněčí kýty,5 stroužků česneku,lžíce olivového oleje,snítka rozmarýnu,4 cibule,350 ml červeného vína,šťáva a kůra z jednoho pomeranče,800 g brambor,300 g mrkve, 300 g fazolek,3 lžíce rybízového rosolu,šťáva z ½ citronu,170 g rybízu,sůl,pepř
Maso protkneme plátky česneku, osolíme a opepříme a 15 minut opékáme ze všech stran.. Maso vyjmeme a na tuk vložíme cibuli a osmahneme, přidáme červené víno a pomerančovou šťávu, snítku rozmarýnu, vložíme kýtu a pečeme 1 a 1/2 hodiny. Kolem masa vyrovnáme brambory a mrkev a pečeme 20 minut. Zelené fazole blanšírujeme a přidáme do kastrolu . Kýtu po propečení vyndáme na servírovací mísu a obložíme zeleninou. Vypečenou šťávu přivedeme k varu a vmícháme rybízový rosol, citrónovou šťávu a pomerančovou kůru. Když šťáva zhoustne přidáme červený rybíz a 1-2 minuty povaříme a dochutíme trochou pepře. Přidáme zbytek vína a hotovou omáčkou přelijeme kýtu.

Žádné komentáře:

Okomentovat