2. srpna 2016

Sněhové košíčky

1 hrnek bílků, 1 hrnek pískového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, ½ tabulky čokolády na vaření
Náplň: 1 hrnek smetany ke šlehání, 4 lžíce vaječného likéru, 1 balíček ztužovače šlehačky
Z bílků ušleháme velmi pevný sníh. Postupně do něj zašleháváme cukr a citronovou šťávu. Šleháme tak dlouho, až se cukr rozpustí a sníh tvoří ostré špičky. Plech vyložíme alobalem a převráceným hrnkem na něj vyznačíme kolečka. Sněhem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovitým tvořítkem a od středu ke krajům vyznačených koleček spirálovitě nastříkáme dno košíčků. Na jejich okraje nastříkáme těsně vedle sebe malé pusinky, aby tvořily lem. Košíčky velmi zvolna sušíme v mírně vyhřáté troubě 3 hodiny. Po vychladnutí můžeme lem košíčků namočit do rozehřáté čokolády. Košíčky naplníme náplní.
Náplň: Smetanu ušleháme se ztužovačem šlehačky a vmícháme do ní likér.

Žádné komentáře:

Okomentovat