Na 80 kousků si připravíme: olej na potření fólie., 320 g bílé čokolády., ¼ šálku slazeného kondenzovaného mléka., ¼ šálku neslazeného kondenzovaného mléka., lžičku vanilkové esence., ½ lžičky citronové šťávy., na špičku nože soli., 100 g loupaných hrubě nasekaných mandlí.,
na ozdobení – 40 g čokolády na vaření., vrchovatou lžičku ztuženého pokrmového tuku., 50 vyloupaných drobnějších mandlí.,
Fólií lehce potřeme olejem a vyložíme ji formu. Potom nasekáme čokoládu na na menší kousky, který vložíme do kastrůlku. Přilijeme kondenzované mléko a necháme při mírné teplotě rozpustit. Rozpuštěnou hmotu odstavíme ze sporáku a vmícháme do ní vanilkovou esenci, citronovou šťávu a sůl. Potom do bílé hmoty vmícháme nasekané mandle. Čokoládu nalijeme do formy, se kterou kroužíme, aby se čokoláda rovnoměrně rozprostřela. Nejprve ji necháme zchladnout při pokojové teplotě, potom ji vložíme do chladničky nejméně na 2 – 3 hodiny. Čokoládu na vaření rozlámeme na malé kousky, které vložíme spolu s tukem do kastrůlku a ve voní lázni za častého mícháni necháme rozpustit. Z vychlazeného plátu sejmeme opatrně fólii a rozkrájíme jej na 40 čtverečků a každý překrojíme na trojúhelníček tenkým pramínkem čokoládové polevy ozdobíme povrch trojhránků. Na každý přilepíme mandli. Tmavou čokoládu necháme ztuhnout. Jako forma nám dobře poslouží tácek se zvýšenými okraji nebo plastová krabička.
Doba přípravy cca ¾ hodiny., kousek cca 640 kJ / 160 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat