2. června 2012

Plněné platýzové rolky s rýží


125 g platýzových filetů, šťáva z půlky citrónu, bílý pepř, sůl, petrželková nať, 50 g čerstvých žampiónů, 3 lžíce bílého vína, lžička bílé instantní omáčky, 30 g rýže natural

Filety opláchneme, rozřízneme po délce a pokapeme citrónovou šťávou. Nakrájenou petrželku a houby nasypeme na rybu, osolíme a opepříme. Filety srolujeme a propíchneme párátkem, uložíme je do ohnivzdorné mísy, zalijeme bílým vínem a zbylou citrónovou šťávou a dáme zapéci. Zároveň uvaříme rýži. Prášek na omáčku okořeníme kari a omáčku zavaříme. Uvařenou rýži smícháme s nakrájenou petrželkou a solí a podáváme ji jako přílohu k rybě s omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat