125 g platýzových filetů, šťáva z půlky citrónu, bílý
pepř, sůl, petrželková nať, 50 g čerstvých žampiónů, 3 lžíce bílého vína, lžička
bílé instantní omáčky, 30 g rýže natural
Filety
opláchneme, rozřízneme po délce a pokapeme citrónovou šťávou. Nakrájenou
petrželku a houby nasypeme na rybu, osolíme a opepříme. Filety srolujeme a
propíchneme párátkem, uložíme je do ohnivzdorné mísy, zalijeme bílým vínem a
zbylou citrónovou šťávou a dáme zapéci. Zároveň uvaříme rýži. Prášek na omáčku
okořeníme kari a omáčku zavaříme. Uvařenou rýži smícháme s nakrájenou
petrželkou a solí a podáváme ji jako přílohu k rybě s omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat