5. srpna 2016

Humr s celerem

2 zmrazení humří, 1 cibule, 1 mrkev, sůl, 1 hrnek bílého vína, šťáva z 1 citronu, 4 lžíce oleje, 6 kuliček pepře, 2 lžíce oleje, 2 lžíce nastrouhaného celeru, na posypání 2 lžíce nastrouhaného sýra
Ochucené máslo: ½ kostky másla, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí, 2 lžíce jemně nasekané petrželky, 1 menší cibule, pepř, sůl
Do vroucí osolené vody dáme pepř, na kolečka pokrájenou mrkev, na plátky nakrájenou cibuli, víno, citronovou šťávu a vložíme humra. Humr musí být zcela ponořený. Teplotu zmírníme a zvolna vaříme 10 minut. Druhého humra upravíme stejně. Uvařené, okapané humry podélně rozpůlíme a maso vyjmeme. Promícháme je s celerem a ochuceným máslem. Vyprázdněné poloviny krunýřů vymažeme olejem a položíme na plech. V silně vyhřáté troubě předehřejeme. Rozehřáté krunýře naplníme masovou směsí a na horní příčce trouby pečeme 5 minut. Krátce před dokončením posypeme sýrem a necháme jej roztavit.
Ochucené máslo: Česnek rozetřený se solí promícháme s máslem. Přidáme mandle, jemně pokrájenou cibuli a petrželku. Dochutíme pepřem a dobře promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat