5. srpna 2016

Katalánské mušle

mušle ve škeblích, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 4 lžíce vypeckovaných a pokrájených sterilovaných oliv, 3 hrnky zeleninového vývaru, 1 hrnek rýže, pepř, sůl
Mušle ve škeblích vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, až se otevřou. Poté je scedíme, necháme okapat a maso vyjmeme ze škeblí. Jemně pokrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji. Vmícháme uvařené mušle, osolíme, opepříme a podlijeme hrnkem vývaru. Za občasného zamíchání dusíme 5 minut. Přidáme pokrájené olivy, vsypeme rýží, kterou jsme propláchli nejprve studenou a pak horkou vodou, přilijeme 2 hrnky vývaru a pod pokličkou dusíme 15 minut. Vložíme do vyhřáté trouby a 10 minut zapečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat