5. srpna 2016

Losos v pikantní omáčce

Pro 8 osob si připravíme – 3 lžíce tekutého medu., 3 lžíce hořčice., žloutek., 200 ml oleje., 2 lžíce netučného jogurtu., 3 lžíce vinného octa., sůl., cayenský pepř., 16 plátků (asi po 40 g) uzeného lososa., svazek kopru., plátky citronů a limetky na ozdobení
Med, hořčici a žloutek vymícháme dohladka. Metlou do směsi zapracujeme olej. Potom přidáme jogurt a vinný ocet. Ochutíme solí a cayenským pepřem. Kopr omyjeme, vytřepeme dosucha a několik snítek na ozdobení si odložíme stranou. Zbylý kopr nasekáme najemno a zamícháme do omáčky. Plátky uzeného lososa naaranžujeme na větší mísu. Ozdobíme je plátky citronů, limetek a snítkami kopru. Omáčku podáváme zvlášť v misce. Každý si ji podle chuti přelije na lososa na svém talířku. 
Doba přípravy přibližně 20 minut., porce zhruba 1630 kJ / 390 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat