5. srpna 2016

Štika ve vinné omáčce

Pro 4 osoby: 4 filety ze štiky (100 g), 4 plátky slaniny, 4 šalotky, 250 g žampionů, 4 lžíce másla, 200 ml rybího vývaru (z kostky), 200 ml růžového vína, 2 lžičky čerstvého tymiánu, lžíce mouky, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř, tymián na ozdobu
Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Polovinu šalotky zesklovatíme na 2 lžících másla. Přidáme štiku a krátce opečeme. Přilijeme vývar a víno, přidáme tymián a 7 minut vaříme na mírném ohni pod bodem varu. Vyjmeme a udržujeme v teple. Vývar svaříme na polovinu a propasírujeme. Rozehřejeme 2 lžíce másla, na něm krátce osmahneme žampiony a zaprášíme je moukou. Přilijeme vývar a necháme přejít varem. Vmícháme zakysanou smetanu a ochutíme solí a pepřem. Štičí filety upravíme s houbovou omáčkou a zdobíme tymiánem. Můžeme podávat s rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat